Video Advertising – Advertiser’s Academy 2017
22-05-2017

Evoluties in videoland
Video Advertising – Advertiser’s Academy 2017

De Persgroep Advertising organiseerde op woensdag 17 mei de nieuwste editie van hun Advertiser’s Academy. ZIGT was uiteraard van de partij om het laatste nieuws betreffende video in het oog te houden.

Het grote publiek is al lange tijd gecharmeerd door bewegend beeld in offline media, met alle succes voor adverteerders van dien. De vertaalslag naar online kanalen was dus logisch eens technologische innovatie dit begon toe te laten.

Maar het is pas sinds kort dat het onontgonnen potentieel van online video naar boven is komen drijven: de combinatie van sterke content met de extra affectieve factoren van motion video zet kijkers écht aan tot bewegen. Vaarwaters waar merken maar al te graag gebruik van maken.

Om dit potentieel te verduidelijken, nodigde de Persgroep verscheidene experts uit om te spreken over de toekomst en inzetbaarheid van video in online media. Jonna van Kampen, director business development van MyChannels, ziet MCN’s (Multi-Channel Networks) als de nieuwe zenders voor zowel oude als nieuwe generaties. Een soort Netflix voor kwalitatieve short-form content, als het ware. Deze kunnen de beginselen vormen van volwaardige nieuwssites met gepersonaliseerde full-video experience.

Kurt Minnen, digital media manager van Persgroep, legde kort en krachtig uit waarom deze full-video experiences net een meerwaarde zullen bieden voor consumenten: een nieuwe non-lineaire vorm van kijken, entertainen en – uiteraard – adverteren. Maar ook merken genieten mee. Meer brand safety, meer aandacht bij het kijken en de mogelijkheid om on the spot & in the moment in te spelen op hun doelpubliek. Anytime. Anywhere.

Aan deze benefits hangt wel een prijskaartje vast. Volgens digitale cijfers van Persgroep Advertising bedraagt de CPM voor 15’ Instream video een totaal van € 33, in vergelijking met € 9 voor standaard half page display advertenties. Dit heeft een grote impact op mediabudgetten, maar belooft een incrementele ROI.

Uiteraard blijft het succes van online videocampagnes zeer afhankelijk van de content en de manier waarop deze gehanteerd wordt. Meer kwantiteit verhoogt de nood aan meer kwaliteit. Media-agentschappen beschikken gelukkig over steeds sterker wordende tools om de juiste metrische gegevens te analyseren en als volgt de impact van content te verhogen.

Wat inspireert de kijkers écht? Hoe houden we hun aandacht vast? En waar ligt het potentieel om virality en conversie in de hand te werken? Wij houden het evoluerend landschap alvast in de gaten.