Van Blind Getrouwd naar Mariés au premier regard: het najaar van 2022 op televisie
14-09-2022

TV
Van Blind Getrouwd naar Mariés au premier regard: het najaar van 2022 op televisie

September betekent niet alleen voor onze schoolgaande jeugd en leerkrachten (en ouders) een nieuwe start, ook in de televisiewereld vangt het najaar aan met een nieuwe programmatie: een mix van oude bekenden en veelbelovende nieuwe titels. Welke kleppers keren terug en welke nieuwe formats hebben de televisiezenders in Vlaanderen en Wallonië dit najaar uit hun mouw geschud? Een greep uit het aanbod!

Er lijkt allereerst geen sleet te zitten op het Erik Van Looy-fenomeen, die in DSMTW-finale vorig jaar een rating van maar liefst 20,8 op VVA18-54 behaalde. Benieuwd wie er dit jaar zal winnen en zich nu écht de ALLERslimste mens ter wereld mag noemen.

Wat de liefde betreft worden we opnieuw verwend. We vragen ons af of er een koppel uit Mariés au premier regard of Blind Getrouwd zal komen dat wél langer dan 2 jaar zal samenblijven (#bringCandijnbacktogether!).

Naar Hotel Romantiek kijken we dit jaar zeker uit, niet alleen omdat er een ZIGT-kennis deelneemt, maar het bekende trio Ham-Lefebure-De Leijer wordt dit jaar vervangen door het nieuwe trio Geubels-Monserez-De Leijer. Heel benieuwd naar de synergie tussen deze drie! Niet vergeten voor dit programma af te stemmen naar EEN, in plaats van naar Play4.

En daar stopt het niet bij de liefde. In het zuiden van het land keert L’Amour est dans le pré’ terug, met zijn 14e seizoen alweer!

Qua entertainment kunnen we dit najaar zoals vanouds terecht bij de commerciële zenders, met het bekende format ‘The Voice van Vlaanderen’ op VTM, maar ook Legomasters en ‘I can see your voice’. TF1 komt met kleppers Danse avec les stars en Mask Singer. Wat vliegt de tijd – deze laatste zit ook al aan zijn 4e seizoen. Niet alleen benieuwd naar wie er onder de maskers zit, maar ook naar de maskers zelf, die telkens weer van prachtige makelij zijn!

Waar we verder nog naar uitkijken? We reizen graag mee met Dieter Coppens en z’n reisgenoten naar Thailand, zijn benieuwd naar Ella Leyers’ nieuwe rol als presentatrice in De Ideale Wereld, alsook naar de 10 nieuwe gasten in het 12e seizoen van ‘Alleen Elvis’, en wat ‘Over eten’ ons dit najaar zal leren, na terug te zijn van weggeweest. We hopen dat de problemen in ‘Cauchemar en Cuisine’ nog zullen meevallen en verlekkeren ons nu al op de baksels in ‘Le Meilleur Patissier’ en ‘Bake off Vlaanderen’.

Zijn ook terug, maar na echt lang weggeweest: SOS Piet, ditmaal voor een XL-versie – maar ook Jambers in ‘Back tot he 90’s. We zien jullie al denken: waar is James Cooke? Geen zorgen, hij is te zien in het nieuwe seizoen van Over de Oceaan.

Meteen een bruggetje naar de nieuwe titels van de zenders: James Cooke presenteert dit najaar immers Extreme Makeover Vlaanderen, naar het bekende Amerikaanse concept. Wellicht zullen er wel wat traantjes vloeien!

Een andere opvallende nieuwe Play4-titel is ‘De tafel van vier’. Nieuwtje is vooral dat Play4 de bedoeling heeft voor de eerste keer een ernstiger actua format te gaan neerzetten. Presentatie gebeurt afwisselend door verschillende personen, maar de eerste die aantreedt zal Verhulst senior zijn. Benieuwd of Verhulst senior (één van de presentatoren) er in zal slagen dit nieuwe genre voor de zender te doen slagen.

Nieuw op VTM is ‘De Schaal van Pascale’, waarin Pascale op zoek gaat naar de beste amateur-pottenbakker. Met ‘Tiny House Battle’ en ‘Wie zoekt die vindt’ zijn er nog twee nieuwe wedstrijdprogramma’s. Een ander soort wedstrijdprogramma vinden we zaterdagavond op RTL-TVI met ‘Nom d’un chien’ een beautywedstrijd voor honden! Een nieuw programma waarvan de inhoud ons nog niet helemaal duidelijk is, maar waarvan de titel ons wel doet watertanden: Les étoiles du chocolat! Te zien tijdens de feestdagen op La Une.

Voor iets diepgaandere programma’s vinden we onze gading bij ‘De klim van je leven’ (EEN) en ‘Out of Office’ (VTM). La Une pakt uit met een special ‘Quel temps pour la planète’ op 26 oktober, inspelend op de huidige klimaatcrisis. Tipik doet iets gelijkaardigs met ‘Y’a pas de planète B’ op 27 september.

Een korte blik naar 2023 leert ons dat we voor entertainment niet meer alleen bij de commerciële zenders moeten zijn. Zender EEN komt verrassend met ‘The Greatest Dancer’ (met Aster Nzeyimana!). Benieuwd of de entertainment fans hun weg naar de openbare omroep gaan vinden. La Une doet trouwens hetzelfde, met The Dancer!

Zie je een match tussen jouw merk of product en een komend televisieprogramma? Misschien is een samenwerking wel mogelijk? Wij zoeken het graag voor je uit!