Twitter kondigt nieuwe diensten aan
12-03-2021

Vleugels uitslaan
Twitter kondigt nieuwe diensten aan

Topman Jack Dorsey van Twitter heeft tijdens een virtuele presentatie plannen uit de doeken gedaan om de inkomsten tegen 2023 te verdubbelen. Er zijn een aantal plannen aangekondigd om nieuwe diensten te lanceren en daarmee uit de zogenaamde ‘slaapstand’ te komen waar Twitter de laatste jaren in gezakt is.

Één van de plannen is om betalende abonnementen te lanceren, in lijn met de ontwikkelingen die we bij andere platformen zien. Met een betalend abonnement krijg je als gebruiker toegang tot een ‘super follow’ voor bepaalde twitteraars, waarmee je exclusieve content te zien krijgt. De super follow staat nog voor dit jaar op de planning. Een ander plan is om meer mogelijkheden tot conversatie aan te bieden, bijvoorbeeld door live audiodiscussies te voeren. Deze dienst heet Spaces en wordt momenteel getest.

Met de recente overname van nieuwsdienst Revue kan Twitter nu ook een nieuwsbrief functie aanbieden. Tot slot zou ook overwogen worden om communities in het leven te roepen. Een aanzienlijk deel van de investeringen die Twitter doet moeten uit verhoogde advertentie inkomsten komen. Door meer gerichte vormen van adverteren aan te bieden wil Twitter meer uit de markt kunnen halen. Er is veel vraag naar zeer specifieke vormen van adverteren en wij geloven dan ook dat Twitter hiermee de juiste weg inslaat.