Transfer voegt XITE en Evenaar toe aan haar portfolio
09-12-2015

Listen to the music
Transfer voegt XITE en Evenaar toe aan haar portfolio

1 december lanceerde Transfer de nieuwe nationale lifestylezender Evenaar en verwelkomt daarbovenop de jongerenzender XITE in haar portfolio. Evenaar, een nieuwe zender gewijd aan “stad, streek en land”. XITE, een muzikale jongerenzender die reeds beschikbaar was via kanaal 44 van Telenet.

De Nederlandse jongerenmuziekzender XITE breidde in 2011 uit naar België. Sindsdien is het reeds beschikbaar via kanaal 44 van Telenet. In 2016 wilt XITE in België zijn lokale aanwezigheid vergroten.

Birgitta De Smet, CEO van Transfer: “XITE heeft muziektelevisie opnieuw uitgevonden met het ‘Personalised Music Television’ product. We zijn dan ook zeer blij om mee te kunnen werken aan dit innovatieve project. De zender komt uitermate gelegen naar Vlaanderen. Net nu de traditionele muziekzenders op hun retour zijn en een nieuwe generatie jongeren, de generatie Z, aantreedt als commerciële doelgroep.”

‘Personalised Music Television’ maakt het de kijker mogelijk om de muziektelevisiezender te personaliseren. Dankzij deze applicatie kan je via de afstandsbediening ‘liken’ of ‘skippen’ en zo verschijnen alleen de videoclips die jouw voorkeur genieten. Een hele nieuwe ervaring voor de kijker en niet onbelangrijk in de muziekmarkt van vandaag.

Evenaar is een initiatief van nv De Buren, de exploitatiemaatschappij van de regionale zenders TVL, ATV en TV Oost. Sinds maandag 30 november 2015 is deze zender te zien via Telenet Digital TV kanaal 51, via TV Vlaanderen kanaal 13. Proximus volgt in een latere fase. Evenaar is een nationale zender gewijd aan ‘stad, streek en land’ en de woordspeling ‘Even Naar’ is ook heel toepasselijk. De zender wilt de kijker meenemen naar alle mooie plekjes in binnen- en buitenland. Van de carnavalsstoet in Aalst naar een slangenjacht in Cambodja.

Ik ga alvast vanavond de afstandsbediening in de hand nemen en me laten verrassen door beide zenders!