Stievie FREE, gratis tv kijken zoals de kijker dat zelf wil
21-12-2015

Streamingdienst
Stievie FREE, gratis tv kijken zoals de kijker dat zelf wil

Sinds een week is het online televisieplatform Stievie FREE van MEDIALAAN beschikbaar. Het biedt ons de mogelijkheid gratis te kijken naar VTM, 2BE, Vitaya, VTMKZOOM & Qmusic. Binnenkort is ook kinderzender KADET beschikbaar. Het kijken kan zowel live als tot 6 dagen na uitzending en dit via laptop, desktop en tablet. Begin volgend jaar zal dit ook via smartphone kunnen.

In 2014 was het al mogelijk om gratis volledige afleveringen te bekijken via vtm.be. Momenteel maken hier reeds 650.000 Vlamingen gebruik van. We stellen vast dat dit aanbod voornamelijk in trek is bij jongeren. 40% van de 15 tot 24 jarigen in Vlaanderen zijn al user. Stievie FREE maakt het aanbod nog interessanter met de toevoeging van de andere MEDIALAAN-zenders. Wat is dan het verschil met de betalende versie van Stievie? Daar zijn ook de zenders Eén, Canvas, VIER, VIJF & Ketnet beschikbaar en heeft de kijker de mogelijkheid reclame door te spoelen.

Targeted advertising

Stievie is gratis dankzij het bestaand reclamemodel van vtm.be: korte reclameblokken die niet doorspoelbaar zijn, maar wel aangepast naar de interesses van de kijker.

Ben Jansen, commercieel directeur MEDIALAAN: “Net zoals bij vtm.be garanderen we met Stievie FREE een kwalitatieve reclamebeleving in een zeer veilige content-omgeving. Door het gebruik van targeted advertising kunnen adverteerders nog doelgerichter adverteren rond kwalitatieve content. In een eerste fase gebeurt dit op basis van leeftijd en geslacht. Zo kan MEDIALAAN meer dan ooit tevoren de kracht van tv combineren met de doelgerichtheid van online.”

De applicatie is bij ons alvast gedownload en wij zijn fan! Zowel van het gebruiksgemak als de verschillende toepassingen zoals het hartje, hierdoor selecteren we onze favoriete programma’s. Voor de nieuwsgierigen onder ons, neem alvast een kijkje op de website stievie.be. De applicatie is zowel beschikbaar via de Appstore als de Google Play Store.