Rossel en Zelos Events
22-02-2015

Home of Sports
Rossel en Zelos Events

Rossel en Zelos, het door Freddy Tacheny (ex-RTL Belgium) drie jaar geleden opgerichtte bedrijf voor de creatie en het beheer van sportevents slaan de handen in elkaar.

Freddy Tacheny associeert zich voor 50 procent met de groep Rossel voor de lancering van Zelos Events. Deze nieuwe onderneming zal alle reeds bestaande evenementen die Zelos in het leven riep zoals het Festival de la Moto in Bergen, de Stabilo Light Run in Louvain-La-Neuve en het Feest van de Fiets overnemen. Door de krachten te bundelen hoopt men met Zelos Events een nog gevarieerder aanbod van events uit te werken dat sportliefhebbers van verschillende disciplines aanspreekt.

Rossel hoopt met deze collaboratie de aanwezigheid van zijn mediamerken op het terrein steviger te verankeren. Bernard Marchant, CEO van Rossel stelt dat “door onze media – zowel in print als digital – te lezen, [hun lezers] zich geboeid in de sportactualiteit [kunnen] onderdompelen”. Met Zelos Events wil Rossel evenementen creëren die de lezers van hun media er toe aanzetten actief deel te nemen aan de sportevenementen. Rossel’s evenementiële aanwezigheid op het terrein gaat bovendien hand in hand met een journalistieke denkoefening, aldus Bernard Marchant.

Naast de organisatie van bestaande en nieuwe evenementen zal de nieuwe onderneming ook de commerciële regie ervan op zich nemen. Daarnaast wil het via de nodige knowhow een referentie worden en zullen er nieuwe digitale media en communicatietools voor de sportwereld worden ontwikkeld.

Freddy Tacheny stelt tot slot dat hij hoopt dat de oprichting van Zelos Events met de hulp van Rossel een bijzondere dynamiek en interessant groeipotentieel zal creëren waardoor reeds bestaande events kunnen worden uitgebouwd of opnieuw leven wordt ingeblazen.