Mint, terug van nooit weggeweest
28-12-2015

Lekker fris
Mint, terug van nooit weggeweest

Vanaf maandag 4 januari 2016 is radiozender Mint opnieuw te beluisteren op de FM-band. Mint wordt dan uitgezonden via de drie provinciale radiozenders Maximum FM Liège, Must FM Namur en Must FM Luxembourg. Volgens RTL behouden deze zenders wel hun eigenheid en regionale verankering via specifieke programma’s.

Mint werd in 2007 opgericht uit een fusie van de toenmalige zenders BXL en Contact2. Deze pop-rock radiozender uit Franstalig België haalde al snel 5,3% op doelgroep 30-44 jaar uit sociale groepen 1 – 4. Mint verdween in 2008 van de FM-band na een herverdeling van de radiofrequenties, maar is sindsdien wel nog te beluisteren via het internet (via Mint.be, zijn app en kabelmaatschappijen) en kent volgens RTL een bereik van 1.000 luisteraars per dag.

Met de nieuwe start van Mint via de FM-band, mikt men nu op een doelgroep van stedelijke en welgestelde 25 – 44 jarigen. Voor deze dertigers die van cultuur houden staat er voornamelijk muziek van de jaren 90 en 2000 centraal. IP verzorgt de regie van Mint en wij wensen hen alvast alle succes toe!