MEDIALAAN start in december nieuwe kinderzender KADET
08-12-2015

Star Wars, Spider-man en Transformers
MEDIALAAN start in december nieuwe kinderzender KADET

Vrijdagnamiddag 18 december zal om 16u kinderzender KADET van start gaan. Een zender vol actie, avontuur, humor en vriendschap met een aanbod van internationale animatie- en live actionreeksen.

KADET focust zich voornamelijk op jongens tussen 8 en 12 jaar met animatiereeksen zoals Star Wars Rebels, Ultimate Spiderman & Transformers en daarnaast nog tal van live actionreeksen zoals Zeke and Luther en Crash & Bernstein.

Dit uitgebreid en attractief aanbod is mogelijk dankzij de samenwerking met Disney. Disney Channel en Disney Junior zitten vanaf begin volgend jaar in regie bij MEDIALAAN. MEDIALAAN neemt als Nederlandstalige mediaregie Vlaanderen op zich, maar ook het Franstalige landsgedeelte.

VTMKZOOM blijft bestaan en richt zich nog steeds op kinderen tussen 4 en 9 jaar, waar KADET voornamelijk jongens aanspreekt tussen 8 en 12 jaar. Disney Junior blijft de focus leggen op de allerjongsten: 2 tot 7-jarigen. Disney Channel mikt iets ouder, namelijk van 4 tot 14 jaar.

Ricus Jansegers, programmadirecteur MEDIALAAN: “Net voor de kerstvakantie begint, zullen de kinderen in Vlaanderen onze nieuwe kinderzender KADET ontdekken. We gaan voor de allerbeste internationale animatiereeksen en zijn ook blij dat we hiervoor een samenwerking aangaan met Disney. Op basis van het kijkgedrag weten we dat de content die we programmeren bij KADET vooral heel populair is bij jongens tussen 8 en 12 jaar. Het is die doelgroep die vandaag nog niet goed bediend werd in Vlaanderen.”

Vanaf vrijdag 18 december om 16u wordt KADET uitgezonden op Kanaal 30 (Telenet) en kanaal 161 (Proximus). KADET neemt het signaal in van JIM, de jongerenmuziekzender is beschikbaar tot woensdag 16 december 2015.