Google opent 1ste fysieke winkel deze zomer
21-06-2021

The city that never sleeps
Google opent 1ste fysieke winkel deze zomer

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste fysieke winkel, de Google Store, gaat openen. De nieuwe winkel komt in Chelsea, New York en zal daar een onderdeel uitmaken van de Google campus.

De belangrijkste motivatie voor het openen van de winkel is om klanten Google-hardware te laten ervaren voordat ze het kopen.

In de verkooppunten zullen klanten kunnen kennismaken met allerlei producten die door Google ontwikkeld zijn : oa. Pixel-telefoons, de slimme Nest-apparaten voor thuisgebruik, Fitbit-trackers, Pixelbooks enz…

Google had eerder al geƫxperimenteerd met kleine pop-upwinkels om zijn producten te verkopen, maar de aankondiging van de winkel van vandaag gaat veel verder. Het openen van een fysieke winkel in deze coronatijden lijkt vreemd, maar volgens Google willen heel wat klanten nog altijd een hardwareproduct zien en voelen vooraleer te kopen.

Net zoals bij de Apple Store kan je bij de nieuwe Google Store terecht om na te gaan hoe de Google producten werken. Er zal eveneens service en reparaties worden aangeboden. Verder zullen er ook experts in de winkel aanwezig zijn om hulp te bieden bij het oplossen van problemen, assisteren bij het instellen van toestellen, alsook het aanbieden en geven van workshops.

De Google Store in New York gaat ergens in de zomer open voor het publiek. Meer info op store.google.com .