Ontmoet mediaplanner Sam

Even voorstellen: 

Hallo, mijn naam is Sam en ben 23 jaar oud. Geboren in de hoofdstad van de wereld, a.k.a Londen, maar getogen in het gezellige Perk.

In 2017 ben ik Social Sciences beginnen studeren aan de VUB, waar ik in 2021 een master ‘Digital Media in Europe’ behaald heb. Door mijn interesse in media en productie heb ik een korte job-tussenstop gehad als redacteur bij Woestijnvis. Sinds februari 2022 werk ik als Mediaplanner bij ZIGT.

Naast mijn werk ben ik zeer sociaal en geniet ik ervan om tijd door te brengen met mijn vrienden en familie. Ik vind het altijd leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en ben altijd in voor een goed gesprek, dus vraag maar raak! Verder ben ik ook jarenlang een die-hard scout geweest. Zoals elke scout heb ik de neiging om mijn totem te delen. Als je het je afvraagt, mijn totem is Behulpzame Chimpansee. Een totem die me volgens mij wel goed omschrijft: beweeglijk, levendig, moedig, naïef, verstandig, vrolijk, zorgzaam 🙂

Wat doe je bij ZIGT?  

Als mediaplanner ben ik verantwoordelijk voor het plannen en uitvoeren van effectieve mediastrategieën en campagnes. Ik analyseer gegevens over de doelgroep en hun mediagebruik, houd rekening met het budget en de doelstellingen van de campagne en selecteer vervolgens de optimale mix van mediakanalen, zoals televisie, radio, print, digitale media en out-of-home reclame.

Verder werken we als mediaplanners met andere creatieve teams, accountmanagers en adverteerders, om ervoor te zorgen dat de campagne consistent en effectief wordt uitgevoerd. Ik monitor ook de prestaties van de campagne en pas deze indien nodig aan om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden behaald.

Ik probeer me ook binnen ZIGT actief op te stellen binnen het redactieteam, waar we de artikels op de website en sociale media onderhouden.

Wat drijft je?  

Mijn functie vereist een combinatie van creativiteit, strategisch denken, analytische vaardigheden en kennis van de media-industrie. Ik vind het daarom steeds een aangename uitdaging om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de mediawereld.

Ik haal veel voldoening uit het ontwikkelen van mediaplannen die impact hebben en bijdragen aan het succes van de klanten. Het is ook altijd leuk om buiten je werkuren de campagnes te zien of horen op de radio, in de krant, op tv, en buiten op straat wachtend op de bus!

Hoe zit het met ZIGT?  

Bij ZIGT is er een aangename, familiaire, maar professionele werksfeer. Je zal mij daarom ook zo goed als elke dag op kantoor terugvinden! Je kan altijd bij eender welke collega terecht met vragen, feedback, advies of gewoon een goeie babbel. Er wordt natuurlijk hard gewerkt, maar er is ook genoeg ruimte voor een gezellig potje darten of humor tussenin.

Binnen ZIGT verloopt alles ook transparant en wordt open communicatie aangemoedigd. Informatie over verschillende doelstellingen en plannen wordt intern gedeeld waardoor iedereen op de hoogte is. De successen worden gevierd maar evengoed worden ook de uitdagingen en leerpunten besproken.

Binnen je functie krijg je ook genoeg vertrouwen, waardoor je zelfstandig maar ook in team verband leert werken. Leren en groeien wordt gestimuleerd en bovendien geeft ZIGT ook voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Kortom, ben je een starter of een ervaren (media) professional? Dan is ZIGT het leukste media agency om van start te gaan!

En je toekomst?  

Ik denk op alle vlakken niet al te graag na over de toekomst, maar aangezien de vraag wordt gesteld zal ik dat toch moeten doen. De mediawereld blijft voortdurend in ontwikkeling en het is natuurlijk belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen en te groeien.

Op dit moment ben ik zeer tevreden bij ZIGT. Ik heb op een kort termijn echt al heel veel bijgeleerd en heb nog steeds veel te leren van mijn collega’s en de verschillende projecten waar ik aan werk.

In de komende jaren wil ik als persoon groeien en mijn kennis en vaardigheden verder ontwikkelen binnen ZIGT. Ik wil mijn bijdrage leveren aan de succesverhalen en een behulpzame chimpansee zijn voor mijn collega’s.

Zoals velen weet ik nog niet precies wat de toekomst zal brengen, maar denk dat mijn ervaring en opportuniteiten bij ZIGT me goed zullen positioneren voor toekomstige kansen en uitdagingen bij ZIGT en in de mediawereld.

Even bellen? 

Tuurlijk! Hit me up 🙂  +32 2 899 36 93